OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/sestava-svecanega-in-porocnega-pogrinjka
Sestava svečanega in poročnega pogrinjka
Poznate sestavo poročnega pogrinjka? Tukaj imate kratek opis.
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Sestava svečanega in poročnega pogrinjka

Kako pravilno uporabljati pribor na mizi
Na mizi z belim prtom so postavljeni krožniki, kozarci, prtički ter cvetlična poročna dekoracija v roza barvi. Foto: vir Belle the magazin
Foto: vir Belle the magazin

Sestava svečanega in poročnega pogrinjka

Uporaba svečanega pogrinjka

Število kosov pribora je lahko največ štiri na levi in štiri na desni. Splošno pravilo jedilnega pribora je, da začnete na zunanji strani vašega pogrinjka in se pomikate proti vašemu podkrožniku krožniku – 4 (ali krožniku za glavno jed). Pribor za predjed je načeloma manjši od pribora za glavno jed.

Pribor za sladico je lahko na zgornji strani pogrinjka, tako da je žlička obrnjena na levo, vilice pa desno, žlička je nad vilicami (2).

Pravilno so kozarci so postavljeni v skupini na zgornjem desnem robu pogrinjka. Na prvem mestu je kozarec za vodo, desno in malce više od njega kozarec za belo in nato kozarec za rdeče vino. Vrstni red uporabe kozarcev je od znotraj navzven, nasprotno od vrstnega reda pribora. Seveda so lahko kozarci postavljen tudi drugače (zaradi prostorske stiske).

Ilustracija pravilne postavitve svečanega poročnega pogrinjka. Kakšna je pravilna postavitev poročnega pogrinjka. Foto: vir Pinterest
Foto: vir Pinterest
Sestava svečanega (poročnega) pogrinjka
  1. krožnik za maslo in kruh z nožem za maslo (ali krožnik za sadje) - odvisno od menija
  2. žlička za kavo, čaj ter vilica za torto
  3. prtiček (servieta)
  4. podkrožnik
  5. vilica za ostrigo (to je edina vilica na desni strani)
  6. žlica za juho
  7. nož za ribjo predjed
  8. nož za glavno jed
  9. vilica za predjed
  10. vilica za glavno jed
  11. kozarec za vodo
  12. kozarec za belo vino
  13. kozarec za rdeče vino
  14. kozarec za penino
Poročni pogrinjek v hotelu Kempinski Palace Portorož sestavljen iz prtička, srebrnega pribora, kozarcev ter cvetlični aranžma v belo zeleni barvi. Foto: Rok Tržan Photography
Foto: Rok Tržan Photography
Glavna miza na poroki v vrtu parka Brdo. Pripravljena je brez prta, na njen so postavljeni pogrinjki za 4 osebe (poročni meni postavljen na prtiček, rustikalni kozarci, srebrn pribor ter imenska kartica kot majhna čokoladica). Poleg mize je postavljen okrašen stol s roza cvetom. Foto: Nastja Kovacec Photography
Foto: Nastja Kovacec Photography

Če kozarci ne bodo v tem vrstnem redu, pa si zapomnite tole.

  • Kozarec za vodo: trebušast kozarec s pecljem ali kozarec brez peclja
  • Kozarec za belo vino: malo manjši kozarec s ožjim trebušastim delom kozarca
  • Kozarec za rdeče vino: precej trebušasti kozarec

Načelo štiri velja tudi pri kozarcih. Temu trikotniku kozarcev bi lahko dodali samo še kozarec za penino.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!