10 let brezpogojne ljubezni je potrebno pravilno proslaviti. Danes je čedalje več ločitev in čedalje manj parov sklepa kompromise in prehitro obupa. Sama pa sem po 10ih letih še bolj zaljubljena v svojega moža, saj je osvojil celotno moje srce s tem kar je in s tem kar počne.

Pustimo sedaj mojo ljubezensko izpoved, saj ne vem kdaj bi se končala, ker sem resnično srečna in zelo zaljubljena.

OBLETNICA POROKE

Najin poročni dan je bil na zelo popularno soboto 7.7.2007 ob 15. uri v domači cerkvi. Ko je odbilo sem se skupaj z očetom, ob spremljavi poročne koračnice, podala proti njemu v beli obleki, ki sem jo dala delati po mojih željah, saj je nisem našla v nobenem salonu. Za letošnjo obletnico, 10.10.2017, pa sem  našla svojo sanjsko poročno obleko v Sanjski obleki. Sprehod do mojega moža pa je tokrat spremljala saksofonista Nina Merkoci, ki je poskrbela za presenečenje in nama kasneje ob poljubu še zaigrala pesem na katero sva prvič zaplesala (Have you ever love a woman).

Če se vrnem nazaj na izbor obleke...

Navodilo pri izbiri obleke je bilo, da obleka potrebuje dolgo vlečko, lep hrbtni del in čipke. Te želje sem imela tudi 10 let nazaj, a takrat niso imeli takšnih lepotic kot jih danes lahko najdemo v salonih. Res pa je, da sem opazila, da nekateri saloni še vedno ponujajo podobne obleke kot 10 let nazaj. Mislim, da so se neveste in njihove želje spremenile in upam, da se bodo tega zavedali še preostali saloni v Sloveniji.

IZGLED NEVESTE 

Ko sem našla obleko v poročnem salonu Sanjska obleka me je čakalo še vse ostalo. Čevlje sem kupila kar v Massu, saj sem želela lepe in dokaj udobne čevlje z visoko peto. Našla sem jih, čeprav sem kupila 2 para in se na dan poroke odločila katere bom obula. Priznam tudi sama sem padla v "poročno nakupovalno mrzlico".

K popolnem izgledu pa sem šla v frizerski salon Med in mleko, kjer me je moj frizer Žan teden pred poroko pobarval in na dan poroke naredil valovito moderno pričesko. Nisem želela spete pričeske, saj sem vedela kakšen dan me čaka in res sem želela preprosto in lepo pričesko. Ker pa sem morala nekje zakomplicirati – sem to pri nakitu. Tako, da mi je Tina iz Zlatarnice morala uhane prinesti kar k frizerju, saj so prišli na dan moje obletnice. Uff, kako sem bila vesela tega paketa in nje. Uhani so dodatek, ki pa pri meni ne smejo manjkati. Kdor me vsaj malo pozna ve, da je to nekaj nujnega na meni.

Ker pa sva obletnico praznovala tudi s ponovnimi zaobljubami sem morala urediti tudi nohte. Zaželela sem si moderne nude nohte, ki mi jih je uredila Neli v StudioNeli v Domžalah. Sama vsa navdušena odhitim domov. Res je, da to ni moj stil, ampak za ponovno poročni dan pa lahko malo eksperimentiram, a ne. Tako sem si mislila, a sem kaj hitro dojela, da mojemu niso všeč. Neli tvoji nohti so bili super, a sem jih morala pobarvati na črno in tako šokirala vse ostale.

ČASOVNICA

Program obletnice in mojega dne sem si zamislila takole

  • do 14:40 priprave
  • 15:00 obnovite zaobljub v domači cerkvi (ura je ista kot 10 let nazaj)
  • 16:00 odhod na slikanje v Strunjan
  • 20:00 slavnostna večerja v Strelcu (Ljubljanski grad)
  • 22:30 razrez torte (slaščičarna Lolita)

Vsi vemo, da se kdaj te ure spremenijo in tudi pri nama so se. Ampak nič hudega, saj vem, da sem doživela spet popoln dan. Za zamudo pa sem sama kriva saj sem si zaželela fotografije ob morju in smo se tako vozili iz Domžal do Stunjana in nato nazaj v Ljubljano. Natančneje na Ljubljaniski grad. 20.10.2006 me je moj mož na Ljubljanskem gradu zaročil in zaradi tega je rekel, da naj bo najina večerja na gradu. Povedala sem mu, da sem izbrala restavracijo Strelec in da bo za naju kuhal slavni kuhar Igor Jagodic, ki me je spet presenetil in pripravil nepozabno večerjo. Saj veste moški kot moški, ko slišijo za »slow food« in rečejo »Draga, saj vem kje je kiosk s hitro prehrano.« Sama sem se smejala, saj sem vedela, da pri Igorju ni tako in res je bil moj možek sit in sva se lahko po večerji odpeljala domov. Odpovedala pa sva se sladici, saj naju je čakala poročna torta iz slaščičarne Lolita. Prinesel nama jo tekmovalec iz MasteChef Matej Zupančič. Tortica je bila takšna kot sem si jo zamislila in res sem vesela, da poznam te izjemne ljudi. Hvala tudi Dadi, da mi je to omogočila.

Seveda pa dan ne more biti popoln, če poleg ni sanjskega poročnega šopka in dekoracije. Opazila sem, da sem spremenila okus izpred 10 let in so me sedaj vsi gledali kaj sem izbrala. Priznam izbrala sem nekaj čisto drugačnega in nekaj kar mi je trenutno zelo všeč. Za mojo trenutno dekoracijo sem poklicala Metko iz Sanjskega šopka, saj sem vedela, da bo le ona razumela moje želje in res jih je.

Zakaj pa bi morala upoštevati druge, če pa mi je to všeč.

SPOMINI 

Največ izbire imajo danes pari pri poročni fotografiji. Sama poznam veliko poročnih fotografov in priznam, da je bila izbira zelo težka. Na koncu sva za najino obletnico izbrala fotografinjo Ano Gregorič in jo prosila, da naju fotografira na njen način. Te fotografije seveda lahko opazujete v mojem blogu, ki ga danes berete.

V spomin na ta dogodek sem si v zlatarni Mirage naročila 2 čudovita prstana in na enega dodala napis 2007-2017, njemu pa sem kupila uro. Nekje sem namreč prebrala, da ostanejo na koncu samo še slike in nakit. Moj mož takoj doda, da ostane tudi on. Joj, kako ga imam rada in resnično ne bi morala živeti brez njega. Kljub temu, da bi ga kdaj ….. (saj veste na kaj mislim).

Kljub vsemu lepemu, kar sem doživela v 3 tednih pri moji organizaciji obletnice, saj sem prej skrbela za vse moje nevestice in nisem pustila, da me moj dogodek pri njih ovira. Sem občutila pritisk s strani ljudi, ki so vedeli kaj načrtujem. Pozabila sem vam povedati, da sem morala za vse poskrbeti sama moj mož je rekel, da bo že prišel in da je to moja želja. Priznam, da mi to ni bilo všeč, a ker sem si to res želela sem izpeljala in NI MI ŽAL. Obrekovanje, vsiljevanje svojih mnenj to pa se ni spremenilo. Zakaj ne pustite nevest, da naredijo tako kot hočejo. Sama sem edino pri nohtih popustila, ker sem videla, da jim to res ne odgovarja pri vsem drugem pa sem vztrajala pri svojem. To je moj dan in res si ga želim doživeti in pripraviti po mojem.  

Kaj pa vi? Praznujete obletnice? Prosim, dajte jih. Povem vam, da se sedaj spet počutim kot v dneh po poroki. Tako sem srečna in upam, da ta moj zaljubljeni nasmeh traja in traja.

Pokličite me in bomo skupaj ustvarili vašo obletnico.

IZBRANI POROČNI PONUDNIKI 

Hvala vsem mojim poročnim ponudnikom. Vedela sem, da vam lahko zaupam moj dan. Hvala vam. Prav vsi ste naredili svoje delo odlično

Z ljubeznijo,

vaša Petra

 

obletnica porokeporočna obleka

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top