Zelo rada bi se poročila, a nimata dovolj sredstev za celotno poroko, starši pa vama tudi ne morejo pomagati. Mogoče pa le nista tip človeka, ki bi imel tradicionalno poročno zabavo s plesom in vsemi stvarmi, ki spadajo k poroki. 

Namesto tega vama predlagam sproščeno zabavo oziroma piknik s stilom. Svatje naj vedo, da vajina poročna zabava ne bo večerja s petimi hodi, temveč koktajl zabava, piknik oziroma sprejem, če si želita hitrega zaključka zabave, da lahko nato čim prej zbežita na poročno potovanje.

Nekaj nasvetov za takšno poročno zabavo:

  1. Ponudita svoje najljubše jedi, ki jih lahko nekako predelata. Vajini gostje vaju bodo tako še bolje spoznali in izvedeli, kaj vama je všeč. Mogoče sta bila v otroštvu navdušena nad sladkorno peno – zakaj je ne bi ponudila kar na svoji poročni zabavi?
  2. Naročita poročno torto, ki bo okusna in okrašena minimalistično okrašena. Važen je okus, a ne?
  3. Svate domov pošljita s paketom domačega peciva, ki je najboljša zahvala svatom. Naslednji dan še kako »pašejo« piškoti, ki smo jih na poroki lahko samo gledali zaradi preobilice hrane.
  4. Imejta tudi zanimive animacije. Mogoče karaoke, diaprojekcijo vajine skupne poti.
  5. Namesto stolov in miz svate presenetita z odejicami in košaricami za piknik.
  6. Svate presenetita z moškim in ženskim kotičkom.
  7. Presenetita jih s svojo pijačo (mogoče domač bezgov sok).
  8. Imejta DIY dekoracijo na poročni zabavi.
  • Čez leto lahko zbirata kozarce, ki jih na poroki uporabita za viseče lučke.
  • Namesto cvetja na mizah imata lahko svečke.

Seveda ni potrebno upoštevati vseh nasvetov. Svetujem vama, da se potrudita z izvirnostjo, saj svatje to zelo cenijo, zato jim omogočita, da se bodo v vajini družbi dobro počutili.

Poročni dan je samo vajin dan in zato je pomembno, da si ga sestavita tako kot si ga želita in to v vajinih zmožnostih. Ne pozabita na to, da ni nujno, da so z vama na poroki vsi prijatelji in sorodniki. Lahko povabita zgolj le nekatere oziroma ožjo družino ali pa imata 2 poročni zabavi. Ena na poročni dan, ki je bolj intimna in umirjena. Naslednjo soboto še piknik, na katerega ste povabili prijatelje in bo to nepozaben dan za vse.

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

poročna zabava

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top