Zanosili ste in partner vas je zaprosil. Sedaj pa razmišljate, ali bi se poročili v času nosečnosti ali bi raje počakali na rojstvo otroka.

Ni lepšega kot srečna nosečnica, ki svojega trebuščka ne skriva, se neguje in skrbi zase. Vsaka nosečnica je ponosna na to, da v sebi nosi novo življenje in sad medsebojne ljubezni. Z veseljem pričakuje rojstvo otroka in s tem prihajajoče spremembe. Seveda se postava spreminja in tako bodoča mamica postaja vse bolj omejena. Pa vendar je noseča nevesta izredno lepa in navdaja vse druge z novo, materinsko ljubeznijo.

POROČNA OBLEKA IN ČEVLJI

Če ste se odločili za poroko med nosečnostjo, bodite na to ponosni. Ne skrivajte svojega trebuščka pod preveliko obleko, ampak trebušček izkoristite sebi v prid. Izberite poročno obleko, ki se vam bo prilegala – tako po značaju kot po telesu ter obleko, ki bo imela prostor za vaš trebušček. Pri izbiri poročnih oblek ne boste prikrajšani. Res je, da posebnih nosečniških poročnih trgovin ni. Poročno obleko boste našli med poročnimi modeli v poročnih salonih po Sloveniji. Pazite le – če bo poroka v času poletja, izberite temu primerne, lahke materiale (ne težak saten v več slojih). V poročnem salonu izberite obleko, ki vam je sedaj še prevelika, natančni popravki za obsege se bodo delali največ teden dni pred poroko. 

Čevlji morajo biti brez pete in udobni, saj se morate zavedati, da se boste na poročni dan veliko sprehajali in stali, mogoče celo plesali. Če mislite, da morate imeti čevlje s peto – naj bo ta resnično minimalistična ali pa take čevlje uporabite zgolj med poročnima obredoma ter za fotografiranje. Nasvet: (kvalitetnih) čevljev ne smete kupiti prej kot mesec dni pred poroko, saj noge pogosto zatekajo.

Nevesta v pričakovanju

Foto: Jessica Lewis Photography

Par, ki pričakuje otroka

Foto: Jessica Lewis Photography

FRIZURA, MAKE-UP in DODATKI

Pri izbiri poročne frizure in make-upa se lahko poslužujete vsega, česar bi se, če ne bi bili noseči. Bodite pozorni zgolj na določene spremembe, ki se zgodijo med nosečnostjo. Preverite, ali ste se zredili v obraz in se vam je tako spremenila oblika – v tem primeru se raje posvetujte s svojo frizerko ali pa si za poročni dan omislite vizažistko, ki vam bo svetovala glede frizure, make-upa in celo pri izboru poročne obleke.

Ko boste razmišljali o dodatkih v laseh, nakitu, torbici, se omejite na minimalizem. Uporabite preproste in elegantne dodatke. Tudi poročni šopek naj bo minimalističen, sicer boste z njim zasenčili svoj lepi trebušček.

ZABAVAJTE SE

Fotografije para, ko drži mož ženo za trebušček oziroma mož poljubi trebušček so tako prisrčne. Še enkrat vam svetujem, da svojega trebuščka ne skrivate ampak pomislite na osebo, ki jo nosite pod srcem in se preprosto sprostite. Postavite se v pozo in partnerja prosite, da naj se fotografira z vami. 

Na svoj poročni dan bodite nasmejani in naj vas mali navihanček ne ovira na vaš prav poseben dan. Preprosto uživajte v tem, da ste noseča nevesta.

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra 

poročna oblekanoseča nevesta

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top