Povabiti otroke na poroko ali ne? Mogoče se vam zdi to vprašanje nepomembno, nesmiselno ali celo neumno. Vendar mi ga pari velikokrat postavijo.

Pri odločanju o tem, ali boste na poroko povabili tudi otroke, je potrebno upoštevati njihovo starost in zrelost. Če želite v poročni dan vključiti otroke kot nosilce prstanov, posipalce cvetja ali pa jim dodeliti kakšno dodatno nalogo (da se bodo tudi oni počutili pomembne in vključene v ta dan), pazite, da bodo sledili vašim željam in da bo stvar potekala nemoteno. 

Tudi otroci potrebujejo zabavo. Čeprav mladoporočenca pripravita popolno poroko in res nepozaben dan, se lahko zgodi, da jima ponagajajo mali otroci, ki so razigrani, saj sta pri organizaciji poroke popolnoma pozabila na njihovo zabavo. Potrebno je namreč poskrbeti, da se bodo tudi otroci zabavali. Najeti je potrebno nekoga, ki bo pazil nanje med poročnim protokolom in kasneje med poročno večerjo. V nasprotnem primeru bodo otroci sami pri mizi le čakali, kdaj bodo lahko šli domov.

V mislih imejte tudi to, da so deklice na porokah običajno oblečene v oblekice, v katerih se počutijo kot princeske, fantki pa imajo srajco, nekateri mogoče še kravato. Poskrbite za njih tako, kot se spodobi. 

Tukaj imate nekaj namigov:

 • V gostišču preverite možnost igral na dvorišču.
 • Fotografu naročite, naj vaju slika skupaj z otroki.
 • Vključite jih v poročni program (nosilec prstanov, trosilka cvetja …).
 • Najemite animatorja ali varuško.
 • Dodelite jim samostojno mizo in poseben otroški meni.
 • Pozanimajte se pri glasbenikih, ali imajo kako točko, primerno za otroke.
 • Predvajajte otroške filme ali risanke.
 • Pripravite otroški kotiček, v katerem bodo igrače.
 • Najemite klovna.
 • Imejte lutkovno predstavo.
 • Dajte jim naloge (naj vaju narišejo ipd.).

Pustite malim, da se tudi oni zabavajo, saj je pomembno, da so zadovoljni vsi svatje. Če bodo veseli otroci, bodo toliko bolj veseli njihovi starši in posledično tudi vi. 

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

otroci na porokiotroški kotičekanimacija za otroke

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top