OrchardCore.DisplayManagement.Zones.ZoneHolding
/porocni-blog/izbor-najlepsega-kraja-za-porocni-dan
Izbor najlepšega kraja za poročni dan
Poročna lokacija na primorskem, gorenjskem, štajerskem, notranjskem... Le kje jo boste izbrali?
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16551,theme-hudsonwp,edgt-core-1.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
Poročna načrtovalka Petra Starbek piše blog o organizaciji porok in ostalih stvareh, ki spadajo k izvedbi sanjske poroke.

Izbor najlepšega kraja za poročni dan

Nekaj nasvetov o tem, kako poiskati pravo lokacijo za poročni dan.
Rustikalno obarvan civilni poročni obred postavljen v vrtu gradu Brdo. Lesen obok za poroko je okrašen z belim blagom, cvetjem ter lesenimi vintage stoli na levi in desni strani oboka. Foto: Nastja Kovacec Photography
Foto: Nastja Kovacec Photography

Izbor najlepšega kraja za poročni dan

Poročni dan je tisti, za katerega si želita, da bi trajal večno. Vsak čarobni trenutek mora biti popoln. Pri organiziranju poročnega dneva se je potrebno zavedati, da vsaka, še tako majhna malenkost naredi trenutek neprimerljiv in neponovljiv – večen.

Izbor kraja za poroko (civilni in cerkveni obred, poročno slavje) ni lahka naloga predvsem iz teh razlogov:

  1. lokacija vama mora biti všeč
  2. lokacija mora biti unikatna (saj se najbrž nočeta poročiti tam, kjer se je poročil npr. brat ali kateri drugi svat)
  3. lokacija ne sme biti predraga
  4. lokacije obredov in pogostitve morajo biti blizu (saj si ne želita, da bi se pol dneva samo vozila iz npr. Kopra do Ljubljane in na slavje v Pule)
  5. svatje se morajo na izbrani lokaciji dobro počutiti (ni hujšega kot videti, da so svatje nezadovoljni)
Nočna fotografija hotela Kempinski Palace Portorož, ki se kaže v vsej svoji lepoti. Foto: Rok Tržan Photography
Foto: Rok Tržan Photography

Mnoge boste slišali govoriti o tem, kje so se poročili (na Otočcu, Ljubljanskem gradu, Bledu, v Postojnski jami, na ladji ali celo v balonu …), in vsi bodo rekli, da je bila njihova lokacija najboljša in najlepša. Kako potemtakem izbrati pravo lokacijo za poroko? Ključ do pravega izbora najlepše lokacije je v tem, da vesta, kaj iščeta, in se ne pustita zavesti vsem, ki vama svetujejo, katero lokacijo izbrati.

Odločiti se morata:

  • kje se želita poročiti – na prostem, v gradu …,
  • kje bo cerkveni obred,
  • kje bo poročna slovesnost – grad, na prostem, gostilna, hotel …
Nevesta in ženin se poljubljata sredi parka pred steklenim rastlinjakom. Foto: Alen Karupovič Photography
Foto: Alen Karupovič Photography
Kako poiskati pravo lokacijo za poročni dan?

Sledi nekaj nasvetov o tem, kako poiskati pravo lokacijo za poročni dan. Katerokoli lokacijo že izbereta, bo ta najlepša, popolna in resnično sanjska, saj bosta tam izrekla najpomembnejši »da«. Na tej lokaciji se bodo romantične želje, nežne misli, veliki načrti, navali prijetnih čustev, toplina v srcu in še mnogo pozitivnih misli spremenili v najlepši dan.

  1. Poskusita najti kraj, kjer na enem mestu ponujajo civilni obred, cerkveni obred in seveda še prostor za poročno zabavo.
  2. Narediti morata seznam svatov in pretehtati, ali so ti sposobni potovati, če sta si npr. izbrala lokacijo na zelo oddaljenem kraju (če sta npr. iz Maribora, poročila pa bi se na Primorskem). Na želeni lokaciji se pozanimajta o možnosti prenočitve svatov.
  3. Med razmišljanjem o najlepši lokaciji morata razmisliti tudi o tem, koliko sta pripravljena plačati za želeno lokacijo. Pozanimati se morata tudi o dodatnih stroških.
  4. Razmislita tudi o celotni temi poroke. Se bosta poročila v družinskem krogu, bo piknik poroka ali celo grajska? Seveda si lahko omislita čisto posebno poroko po vajinem okusu.
  5. Lastnike lokacij prosita, naj vama podajo svoje reference, saj se bosta tako še bolj prepričala o njihovi kakovosti.
  6. Obiščita in raziščita čim več lokacij v domačem kraju, šele nato pojdita iskat najlepšo lokacijo drugod po Sloveniji. Osebno menim, da ima Slovenija kar nekaj preprosto fantastičnih lokacij za poroko.
  7. Najdražja lokacija ni vedno najlepša. Prosita za ogled celotnega objekta in se pozanimajta o možni dekoraciji, glasbenem odru, parkirnih prostorih … Izberita lokacijo, ki vama je všeč, obenem pa odseva vajin karakter in kar najbolj opisuje vajino ljubezen.
  8. Če si želita poroko na prostem, preverita, kakšen je ponudnikov rezervni plan v primeru dežja. Ali obstaja notranji prostor, v katerega lahko hitro in enostavno premaknejo slovesnost (tudi ta prostor si oglejte)? To je eno izmed vprašanj, ki ga veliko parov spregleda.

9. Ko najdeta lokacijo, ki se vama zdi najlepša in si jo zelo želita, jo čim prej rezervirajta in po možnosti plačajta akontacijo, saj se morata zavedati, da nista edina, ki se bosta poročila. Velikokrat se je že zgodilo, da sta bila bodoča zakonca razočarana, ko sta izvedela, da je na njun termin izbrana lokacija že zasedena.

  1. Na žalost je kar nekaj lokacij, pri katerih je potrebno biti pozoren tudi na število svatov (seveda se ne sme zgoditi, da bi svatje ostali zunaj in tako ne bi videli civilnega obreda).
  2. Vedno naredita izbor 2–3 lokacij in jih dodobra preučita, saj je tudi pravilno izbrana lokacija pomemben korak do nepozabnega dne.

Uživajta v načrtovanju.

xoxo, vajina organizatorka porok Petra Starbek

💕 Načrtujeta poroko in potrebujeta strokovno pomoč? Vedno sem vama na voljo za vsa vprašanja in pomisleke v povezavi s poroko. Vedno!

Deli objavo
Komaj čakamo, da vas spoznamo in začnemo planirati vašo sanjsko poroko!