Leto 2014 prinaša nove poročne trende. Če se ozrem v leto 2013, ugotovim, da je bilo fantastično, saj je prineslo kar nekaj sprememb med poročne trende. Nekateri poročni elementi, ki bodo kraljevali v poročni sezoni 2014, so se pojavili že v jesenskih mesecih 2013. Nakazale so se tema vintage in barve v zelo lepih in nežnih odtenkih. Pri poročnih oblekah smo opazili prelepe hrbte s čipko. Seveda pa bo leto 2014 navdušilo tudi tiste, ki so vam všeč bolj temne barve, saj boste lahko uporabili mornarsko modro barvo in boste še vedno »in«. 

Ker sem sama zelo navdušena in mogoče kar malo obsedena s poročnimi detajli, se bom o njih razpisala tudi sama.

V letu 2014 bodo v svetu porok kraljevali sledeči elementi, teme, detajli: 

VINTAGE TEMA

Že v poročni sezoni 2013 se je počasi nakazoval trend za leto 2014, ki bo preprosto vintage. Ta tema je zelo enostavna, romantična in preprosto brezčasna. Tako boste lahko uporabili bolj starane barve (bež, roza, sprana vijolična ...). Uporabljalo se bo veliko čipke. Papirnata galanterija bo bolj razgibana in bolj dodelana z detajli. Dekoracija prostora ne bo imela preveč poudarka na cvetju, temveč se bodo tu bohotili različni detajli. 

STARANO ROZA ali ZLATO ROZA

To barvo smo opazili že v letu 2013 in se bo nadaljevala tudi v sezoni 2014. Ta barva ne bo vidna samo v poročni dekoraciji in na poročni obleki, temveč tudi pri nakitu. Kar pomeni, da bodo na zlati ogrlici roza kamenčki ali rožice … Uf, to bodo prelepe neveste. Mogoče pa se bodo fantje v tej barvni kombinaciji izkazali tudi pri izbiri zaročnega prstana.  

Se mi samo zdi ali so poročne obleke vsako leto lepše? Znova sem se zaljubila v čipke in prelepe detajle na hrbtu. Nekateri oblikovalci čipki dodajo tudi perle oziroma bleščice, ki poročno obleko naredijo še bolj glamurozno. Opazili bomo širše naramnice iz čipk, v zimskih mesecih pa celo dolge rokave s čipkami.

SVEČE, SVEČNIKI

Stalnica poročne dekoracije so omizja, letos pa bodo to postale sveče. Poigrali se boste lahko tako z njihovimi velikostmi kot tudi z njihovimi barvami. Uporabili boste lahko visoke svečnike v kombinaciji s cvetjem ali pa nizke steklene svečnike, ki jih lahko predhodno okrasite z bleščicami, ki bodo kraljevale tudi v poročni sezoni 2014. 

DEKORACIJA: NAMIZNI TEKAČI, KLETKE, KNJIGE …

Čipkasti tekači so se pojavili že v pretekli sezoni in znova jih bomo uporabljali tudi letos, a veliko več v kombinaciji poroke na prostem oziroma v vintage temi. Tisti, ki se boste poigrali s temo vintage, boste uporabili tudi ptičje kletke, knjige in perle. V poletnih mesecih boste lahko opazili tudi preporod bleščic, ki bodo poroko naredile bolj glamurozno. Obeta se nam tudi tema Gatsby.

PROSOJNI ALI BELI STOLI

Prozorni ali beli poročni stoli

Foto: Arden Photography | SMP

V poročnem letu 2014 boste lahko navdušili s prosojnimi Ghost stoli ali belimi lesenimi stoli, ki so preprosto prekrasni in omogočajo različne načine dekoracije. Ti stoli so fantastični, če želite ustvariti prostor, ki je prostoren in ne izgleda »natlačeno«. 

Stoli so tudi zelo primerni za dekoracijo, saj jih lahko na hrbtni strani okrasite z različnimi monogrami ali cvetlično dekoracijo. 

MORNARSKO MODRA TEMA 

Po napovedih naj bi se mehki modri toni letos prelevili v prelepe mornarsko modre tone. Kombinirali jih boste lahko v ombre stilu in se prepustili domišljiji glede tega, s katero barvo začeti, da bi nato končali v mornarsko modri. Morda bo to nežno roza, bež ali celo siva. Če ste bolj pogumna nevesta, si lahko morda omislite celo modro poročno obleko, ali pa v modro oblecite ženina. V poletnih mesecih bo v tej barvi prav blestel. 

Uživajte v načrtovanju,

vaša Petra

poročni trendičipkaporočna temavintagesveče

Objavila Petra Starbek

Poročna svetovalka Petra Starbek je izkušena organizatorka porok, ki je svoje življenje, poleg možu in sinovoma, posvetila porokam. Pri svojem delu je zelo natančna, odločna ter veliko časa posveti dovršenosti dogodka in detajlom. Nenehno se izobražuje, obiskuje poročne dogodke, v Sloveniji in tujini ter odkriva nove stvari, ki jih lahko ponudi na slovenskem poročnem trgu. Poročni seminar je že en dogodek, ki je zrasel v njeni glavi. Sedaj pa lahko prebirate še njena razmišljanja o vsem kar se tiče porok.

Deli z ostalimi

Pusti komentar

Spoštovani bralci in pisci komentarjev. Veseli smo vaših odzivov in mnenj.

Vendar pa anonimnost piscev omogoča tudi sovražni govor, žalitve in natolcevanja. Tega ne želimo omogočati, zato bo vsak komentar pred objavo pregledan in potrjen s strani moderatorja.

Prosimo vas, da se pri komentarjih držite teme, o kateri piše avtor v prispevku, in da niste žaljivi. Hvala za razumevanje.


Scroll to Top